Dolar Paralelo

Bolivar koersen Dollar en Euro
 
Español: Free Opinion Venezuela, el sitio en la red con la información más completa sobre el Dólar Paralelo Venezolano y sus respectivos enlaces a las fuentes originales. Información actualizada.

Nederlands: Free Opinion Venezuela, de enigste site die verschillende Dólar Paralelo koersen doorgeeft. (dit voorzover deze nog bestaan en aanwezig zijn) Ook de parallelle Dollar koers van Free Opinion Venezuela is weer terug van weggeweest. 

U kunt ook de linken die de koers weergeven even aanklikken en naar de desbetreffende site gaan. 

 

 

Hieronder staan zowel de munten als de bankbiljetten zoals ze op 2 januari 2008 in gebruik zijn genomen.

BCV anuncia que billetes y monedas del viejo cono circularán hasta el 31 de diciembre

El Directorio del Banco Central de Venezuela, en su sesión ordinaria de este martes 31 de mayo, estableció que la circulación de los billetes y monedas del viejo cono monetario cesará el 31 de diciembre de 2011

(ver más)

Ook de waarschuwing dat de oude munten en biljetten niet meer na 31 december 2011 nog gebruikt kunnen worden.

 

Minimum salaris mei 2016 is nu Bs.15.051,– Meer dan 70% van de medewerkers in de publieke sector (3,2 miljoen) verdienen nu salaris momenteel gelijk aan het minimumloon. Cestaticket is nu B. 18.585,– Dit is een aanvulling voor het salaris om voedsel te kopen. Een gezin van vijf leden vereist 24.25 minimumlonen om één mand met basisvoedsel te kunnen kopen.

De voedselmand stijgt tot ongekende hoogte Bs 464.034,79 in één maand slaat de inflatie toe met een verhoging van 99.933,60 Bolivar Fuerte of beter gezegd Bolivar debil

Volg de olieprijs van het heden tot aan twee jaar geleden twee jaar en klik hier

____________________________________________________________________________________________

Zaterdag 24-09-2016   Time 14:32  UUR   (Amsterdam)

Straatkoers  BsF. 1.017,93   =   US$ 1 Dollar á 1.1226   BsF. 1.142,72  =  € 1 Euro

Dicom (Simadi)  BsF. 654.1908   =   US$ 1 Dollar á 1.1226   BsF. 734,39   =  € 1 Euro

Klik op link voor meer uitleg ->  (Simadi) Dicom, Sistema Marginal de Divisas of…. Zelf de (Simadi) Dicom koers downloaden kan hier. In het stukje beginnende met imprimir ….. klikken op Tipo de cambio etc..etc..

Dollar – Euro koers 

____________________________________________________________________________________________

Dolar Today

Dolar paralelo en Venezuela

 Historico Dolar Paralelo

____________________________________________________________________________________________

Opmerking:
De parallelle koers van Maiguetia kan enorm verschillen. Het is beter om daar met dollars aan te komen. Onthoud wel dat het strafbaar is geworden om te wisselen! Er kan geen aanspraak gemaakt worden op de vermelde koersen. Wissel niet te veel en loop niet te koop met je Euro´s en/of Dollars. Te veel gewisseld en je krijgt echt nog maar een schijntje terug voor je Bolivar. Vaak wil niemand met je wisselen. Alleen als je het gratis weggeeft dan zijn er handen genoeg.

En een calculator voor gewone berekening

Groet Alpha