Warning: Division by zero in /home/vhosts/freeopinionvenezuela.nl/httpdocs/wp-content/themes/graphene/inc/setup.php on line 235
De dodelijke inflatie spiraal van Venezuela. – Free Opinion Venezuela

Jul 08

De dodelijke inflatie spiraal van Venezuela.

We hoeven niet veel meer te zeggen over de economie, inflatie en eigenlijk alles wat er gebeurd in Venezuela.
Het is ongekend hoe H. Chavez en nu N. Maduro met hun socialistische Bolivariaanse revolutie, wat is gebaseerd op een communistische Marxistische en dictatoriaal regime, het land in 16 jaar naar de verdommenis heeft geholpen.
Het land is gewoon geplunderd door het 16 jaar oude regime. De armoede is ongewoon groot met meer dan 12 miljoen Venezolanen. NTN24 laat de enorme armoede in Venezuela zien in Foto´s en diagrammen.

Geen mens kan ontkennen dat wat er nu gebeurd in Venezuela dat dit ongekend is en nog nooit eerder is voorgevallen.
Er is aan alles een tekort of schaarste, alleen de corruptie en misdaad floreert. De rijen voor de supermarkten zijn ongewoon lang, operaties kunnen niet meer normaal uitgevoerd worden vanwege allerlei tekorten. Een accu kopen voor je auto kost je gewoon drie dagen in de rij staan. Er kan gewoon van alles worden opgenoemd, waaronder plunderingen van supermarkten en vrachtwagens. Gevechten voor de winkel om maandverband, het opsluiten van politiek anders denkende etc..etc.. etc.. Het land is ziek, enorm ziek, dankzij Chavez en Maduro en de hulp van de hersenloze Chavista´s.

Venezuela leidt zelfs de wereldwijde index van economische tegenspoed.
Steve H. Hanke die dit heeft uitgezocht in 2014 met de index van misery. Wie is Steve Hanke.
Een schrijven van ANTONIO MARIA DELGADO en onderbouwing van Steve H. Hanke die zijn index uitlegt en dat de economische problemen van de Venezolanen nog groter zijn dan de index weerspiegelt.

Een quote uit het artikel.
Ondanks de enorme olie-inkomsten van het land, worden de Venezolanen geconfronteerd met de grootste economische problemen in de wereld, getroffen door een giftige cocktail van onevenwichtigheden, zoals een hoge werkloosheid, acute tekorten, hoge rente en, vooral, het hoogste inflatie percentage van de wereld.

Steve H. Hanke maakte de schatting in 2014 dat de werkelijke inflatie in Venezuela bijna 180 procent is.

Venezuela zit nu in een ongekend zwart gat en toch komt er een chavista econoompje aan (José Guerra) die de Venezolaan een inflatie voorspiegelt van 120,7% in één jaar.
Natuurlijk aardig geprobeerd om dit aan de Venezolaan voor te schotelen.

Steve Hanke met zijn laatste artikel zegt gewoon ijskoud dat de inflatie op 615% komt in één jaar en waarschuwt dat de economie van het land al zit in een “dodelijke spiraal.” Dat Steve Hank zelfs beweert dat dit de echte inflatie is, komt bij mij niet echt vreemd over. Het is trouwens een aanrader om dit artikel te lezen en geef je stem op een poll.

Om een voorbeeld te geven van wat je nog kan kopen voor 100 Bolivar. Dat is het grootste bankbiljetje van Venezuela.
Een kilo bananen van 87 Bolivar. Niet vergeten dat die dingen gewoon in de straat groeien. Overigens komt dit artikel uit LaPatilla en is van 24 juni 2015. Dat is in de huidige economie van Venezuela al heel oud.

Op het moment van schrijven staat de Bolivar op de Parallelle koers van 08-07-2015

Woensdag 08-07-2015  Time  11.27 UUR  (UTC+2 hours)

Straatkoers          BsF. 548,14 =  US$ 1 Dollar   á 1.104   BsF . 605,14 = € 1 Euro

(Simadi)                BsF. 198,56 =   US$ 1 Dollar   á 1.104   BsF . 219,21 = € 1 Euro

Verder up to date blijven van de parallelle koers.

UPDATE:

De inflatie in Venezuela: Zo stijgen de prijzen iedere dag.

Groet
Alpha