Warning: Division by zero in /home/vhosts/freeopinionvenezuela.nl/httpdocs/wp-content/themes/graphene/inc/setup.php on line 235
Overstroming dorpje Guasdualito in Venezuela foto´s en video´s – Free Opinion Venezuela

Jul 06

Overstroming dorpje Guasdualito in Venezuela foto´s en video´s

In feite zijn er weinig feiten te noemen over het dorpje Guasdualito. Het is een dorpje wat tegen de grens aan ligt van Colombia. Over het algemeen gingen er meer stemmen naar Chavez dan naar een oppositie kandidaat. Tja en dan is er een riviertje de Apure die vlak langs het dorp stroomt. Dit riviertje heeft zo nu en dan de neiging om eventjes iets breder te worden, vooral na veel regen.

Vorige week was het dus zo ver dat er veel regen viel en het dorpje kreeg te maken met een overstroming. Het zou te ver gaan voor het huidige regime om te verwachten dat ze onderhoud hadden gepleegd om het dorp te beschermen tegen een overstroming. Het regime weet niet wat onderhoud is en het Chavista regime heeft nog nooit onderhoud gepleegd. Het gevolg is dus dat het dorp onderwater kwam te staan en meer dan 9000 families werden hierdoor getroffen.

Zie meerdere foto´s overstroming.

Door de overstroming is de kans groot dat er allerlei ziektes uitbreken  (ratten, vies water, bedorven voedsel etc.. etc..) en ook de kans dat er opnieuw de chikungunya uitbreekt is groot.

Nu zou men verwachten klein dorpje, chavista stemmers en het regime stuurt direct genoeg en gratis voedsel en hulp. Nou dat valt even vies tegen.

Wel werd er door Haiman El Troudi, minister van transport en publieke werken een rondvlucht gemaakt over het dorp. Waarschijnlijk bang voor natte voeten.

Een paar foto´s vanuit de lucht.

Klik hier voor meer foto´s.

En eindelijk kwam er hulp.

Een vrachtwagen met hulpgoederen voor de mensen die alles hadden verloren. Alleen het zijn militairen, dus moest er betaald worden. De militairen zijn gewoon doodweg niet te vertrouwen, zie video clip.

Op een andere plek in het dorp ging de verkoop wel los van de hulpgoederen. De dorpelingen stonden tot over hun enkels in het water en stonden in een honderden meters lange rij. Wat een socialistische regering is het toch, als je alles hebt verloren en hulp krijgt moet je er voor betalen.

Toch was niet iedereen blij om te betalen en er werd op deze plek in het dorp gewoon geplunderd. De vrachtwagen was sneller leeg dan die was geladen. Het bereikte nooit de plek waar het voor was bestemd.

En als iedereen nu dacht we hebben het wel gezien, meer idioter kan het niet, dan hebben we het geval schoolmelk. In het getroffen dorp werd er melk verkocht speciaal voor de kinderen op school.

Keurige verpakking met erop dat het melk is voor de kinderen op school en eenmaal opengemaakt komt er gewoon water uit.

Dit is pure volksverlakkerij en het regime maakt geld over de getroffen burgers.
Er wordt niet voor niets gezegd dat een echte chavista niet vies van geld is en hoe dat wordt buitgemaakt maakt niet uit.

Groet
Alpha